Jelikoz mam v mrazaku jeste dost ovoce a pomalu bude nove, zacala jsem
uvazovat nad nejakou bublaninou s ovocem. Hlavne proto, ze kdyz udelam
klasickou v pekaci, je strasne velka a nidky jsme ji nesnedli. Takze
tentokrat tento recept:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=24677
Tohle jsem zatim nezkousela, ale urcite se k tomu dopracuju. :) Ale
upekla jsem http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2424.
Misto maku jsem dala polovinu smesi pro makovou nadivku (je to mlety
a ochuceny mak), min cukru a dve lzice hruskove marmelady, pekla jsem
na program Kolac, ale pridavala jsem pul hodiny peceni.
http://salomino.cesnet.cz/Dobroty/Domaci+pekarna/091+Makovec.jpg
S tim, ze po dokonceni kynuti pri druhem michani jsem tam nasypala zatim
zkusebne dve hrsti rebarbory. Nemelo to chybu (az na to ze ji tma mohlo byt
vic) a celkem se po ni zaprasilo. Dokonce i ozzy dlabal s chuti, i kdyz
samozrejme s poznamkou, ze to divny zeleny by tam bejt nemuselo.:-) Takze
tento tyden to asi zkusim pro zmenu s tresnema.
Ja jsem si jednou v mrazaku spletla rebarboru s rapikatym celerem,
ale vcas jsem to poznala, celerova buchta by byla slusna divocina. :)
Mmch, nezkouselas v tom delat marmeladu? Kdyz vidim ty obsypane kere a
stromy, asi mi letos nic jineho nezbyde nez to zkusit.:)
Zkousela jsem recept, ktery je do pekarny, ale delala jsem ji normalne
v kastrolu. Pekarna mi usetri jen michani, ale s zelirujicim cukrem
nebo jinymi pripravky na marmeladu to varim par minut, takze mi to
pripada zbytecne. Ale pry to neprska, takze si pekarnu nezasvinis. Jen
jeden kolega povidal, ze nekde slysel, ze by se tam marmelada nemela
delat moc casto (nejlepe vubec), protoze ovocne kyseliny mohou narusit
neprilnavy povrch nadoby. Ja osobne jsem na podobne tvrzeni nenarazila.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Salome~~~~~~~~~~~~~
Vec, jejiz podstatu nechapeme, klade odpor. J. H. Fabre
|