cukru svarit na 3. stupen (za domaci ukol si zjistete, co znamena svarit
na 3. stupen :) )
************
Tak jsem samozrejme neodolal zeptat se strycka Googla, co to je ten magicky
treti stupen vareni cukru. A dekuji, jsem opet o neco chytrejsi. Vareni
cukru
na nit, bublinu, lom a retez, to jsem skutecne jeste neslysel. Uz se vidim,
jak
delam ocko z mekkeho dratu velikosti tresnove pecky a zkousim vyfouknout
bublinku, zatimco se cukrovy roztok v hrnku meni na fosilii v podobe cerneho
uhli :-). Ale jak se rika, proti gustu...
On ten cukrovy roztok neco vydrzi, ostatne pred fosilii zbyva jeste par
dalsich stupnu. :)) A pokud nemas po ruce treba jehlu na spiz, ktera se
k tomuhle ucelu skvele hodi, urcite nekde objevis kancelarskou sponku,
ze ktere onu uzasnou pomucku udelas behem nekolika sekund. :)
Jinak cely edukativni clanek je tady:
http://www.vareni.cz/trendy/vareni-cukru//
My jsme to nasli jinde, ale ani tady nekecaj. :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Salome~~~~~~~~~~~~~
Vec, jejiz podstatu nechapeme, klade odpor. J. H. Fabre
|