Tlučná ... rodiče fuč, Hanička má pré ...

7.VIII. - 9.VII.1998

Toto byla vlastně úplně první akce delšího charakteru, na kterou jsem jel. Snad proto bude i moje kritika minimální a chvála maximální. Ale rozhodně to není jen tím ...

Na tuto akci jsem jel, jak bylo mým zvykem tou dobou, stopem. Ač jsem to jel na třikrát, byl jsem v Plzni, kde byl sraz asi o dvě hodinky dříve. Prošel jsem si Plzeň, podíval se po okolí nádraží, dal jsem si večeři v jedné nedaleké rastauraci a hurá zpátky na nádraží.

Tam už čekala Věrka. Poznal jsem jí až po podrobnějším průzkumu (vždyť jsem jí viděl podruhé v životě). Přijela také stopem. Za okamžik dorazila Hanička a šli jsme čekat na perón na osazenstvo z Prahy (zbytek, co měl přijet vlakem). Tak jsme se přivítali s Pharookem, který měl mohutné zavazadlo ... tričko v igelitce, a byli jsme komplet :))) Za malou chvilku nám jel i vlak do Tlučné (teda do Tlučnéj) a tak se neváhalo a jelo se.

Po příjezdu do Tlučné se Pharook obdivoval novému chodníku, který od své minulé návštěvy nepamatoval a nově vyasfaltovanému kousku silnice. To jsem já ani nepostřehl ... snad proto, že jsem tam byl prvně.

Přivítali jsme se s ostatními, co se zde vyskytovali (Vašek ... brácha, a pár dalších) a porozhlédli se, co je kde zajímavého (sklep plný potravin, plný mrazák ... :).

Večer byl táborák, kde se vyloženě jen blblo ... baštili jsme jablka a buřtíky, zpívalo se (nekteří se alespoň snažili ... já radši mlčel) a hrálo na kytaru (Vašek & comp.) a honili jsme i kočky. Nakonec, když jsme byli hrozně unavení, šlo se spát. Ale ...

Už ani nevím jak, ale Hanička, už připravená spinkat, se ocitla mezi mnou a Pharookem, což byla evidentně chyba. Pharook, jako zdatný agresor vyprovokoval takovou bouřlivou reakci mezi ním a Haničkou, že ráno nevěděli, kdo má víc modřin :))) Ale co je nejlepší, já, jako velice zdatný katalyzátor tohoto děje, jsem vyšel nezasažen. A že jsem katalyzoval setsakra silně :)))

Dopoledne se šlo na krátký výlet na Radyni, do Plzně, kde jsme byli v kině na krásném filmu "Knoflíkáři" a pěšky zpátky.

Radyně, zřícenina poblíž Plzně, na níž údajně straší Radoomek (nevím, neviděl jsem ho tam), poskytuje nádherný pohled do okolí a rozhodně se nám z ní nechtělo, ale když uvážíme to, že večer by tam mohla být zima, šli jsme nakonec i dobrovolně. Jo, ještě malá poznámka pro mobilisty ... musí tam být dokonalý signál :)))

Cestou do Plzně jsme provedli ještě zastávku v jedné, typicky české, restauraci, kde nám ihned dali menu. Mělo to háček, za který by asi Tuttle zabíjel, kdyby tam byl ... bylo německy :))) Řekli jsme si tedy o jeho českou verzi, protože jsme nikdo těm "švajnebraten" :))) nerozuměli ... či spíše nechtěli. Ale jídlo špatné nebylo.

Po tom, co jsme dorazili do Plzně, šlo se do kina. V podstatě to bylo nepřipravované, či jen tak ... jako jedna z alternativ. Tak úžasné filmové puzzle jsem ještě nikdy neviděl.

Z Plzně se jelo do Nové Hospody trolejbusem a pak do Tlučné pěšky.

Co se dělo pak si už moc nepamatuji (už je to strašně dávno), jen to, že já spinkal u Haničky a u Věrky na zemi, Hanička dělala lečo (release 1.0), které bylo skvělé. V neděli odpoledne se jelo do Plzně autem a pak autobusem domů ...

Cr. Jávim (C'esta la vie)


Zpátky Fotky z akcí Pískoviště
Upraveno 23.5.2000