Nejen vánoční trhy v Brně ...

4.XII. - 6.XII.1998

Toto byla jedna krásná akce v Brně, kterou navrhla Jixipen. Původně to bylo něco jako poděkování za Věrky session ve Dvoře Králové, ale přerostlo to v něco většího.

Zmínit všechny, kteří tam byli, je nemožné, ale pokusím se. Byl jsem tam já, Jixipen, Hlava, Lucinka, Pájinka, Alnagon, Gábina, Melian, Melkor, Alfi, Tuttle, Covex a já nevím kdo ještě. Ten, na koho jsem zapoměl, mi jistě odpustí.

Vyrazil jsem stopem v pátek kolem druhé hodiny odpolední. V osm večer jsem konečně odjel směrem na Brno. Za chvilku jsem byl v Brně, tak jsem se vydal těch 11km do Šlapanic pěšky. Když jsem pozdě v noci dorazil, každý měl ohromnou radost (nejvíce můj digitální diář, který mi během cesty zamrznul tak, že bez kotaktu s topením či jiným výrazným zdrojem tepla vůbec nefungoval :). Co se tu noc dělo nevím, protože jsem usnul velice brzy po večeři (pouhé tři talíře špaget).

Vzbudil mě až podezřelý klid kolem čtvrté hodiny ranní. Ale protože už všichni uléhali, řekl jsem si, že nebudu trhat partu a budu pokračovat v započaté činnosti.

Druhý den byl na programu výlet do Brna. Podívali jsme se na vánoční trhy a celkově tak nějak po městě. Na chvilku jsme šli i zazáwislačit na kolej k Pajince a Lucince. Večer šla většina lidí do kina na Truman's show s Jimem Carym a já, Alnagon a Gábina jsme mezitím šli pěšky zpátky do Šlapanic.

Když jsme dorazili zpátky, vrhli jsme se, na přání pana domácího :-), na instalování linuxu a hračičkování si se sítí. Po návratu většiny z kina se ke mně přidal Tuttle a oba jsme usoudili, co bude nejlepší - RedHat :-) Ve tři ráno se mi definitivně zavřeli očíčka, takže už zase nic nevím.

V neděli byl plán prostý. Ráno se probudit a do Brna. Omrkli jsme Špilberk, kde se pár vybraných jedinců blíže seznámilo s účinky sněhu na holé kůži. Mezi těmi vyvolenými byli: Gábina, Lucinka (i když né moc) a ovšemže i já. Osobní postřeh: sních je studenej a mokrej. Po prohlídce kasemat a kavárny jsme letěli směrem dolů, na vlak a autobus. A hurá směr Praha.

Naším autobusem jsme jeli čtyři, já, Jixipen, Covex a Tuttle. Alnagon s Gábinou jeli chvilku před námi. Celou cestu mi Jixipen prospala na klíně a protože jsem jí hladil skoro pořád po vláskách, měla tu jednu stranu úplně rovnou :-). Musím uznat, že to na mě celé zapůsobilo velice mile.

Cr. Jávim (C'esta la vie)


Zpátky Fotky z akcí Pískoviště
Upraveno 23.5.2000