Dneska mam dalsi dva tipy.
Dvoubarevna babovka
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4952
Dala jsem jen 100 ml oleje, 200 g cukru, 300 g polohrubo mouky a s cukrem
jsem uslehala jen zloutky, z bilku jsem udelala snih. Postup peceni jsem
dodrzela a jsem z nej nadsena, babivka je skvela! :)
http://salomino.cesnet.cz/Dobroty/Domaci+pekarna/724+Dvoubarevna+babovka.jpg
No a jeden tip trosku jiny. Chcete si zkusit upect chleba a nemate
pekarnu nebo chcete chleba trochu jiny, ale hlavne se tomu nechcete
zrovna moc venovat? Zkuste chleba bez hneteni. Puvodni recept je na
http://www.cuketka.cz/?p=788. Moje verze je trosku jina, pekla jsem
v pekarne, protoze bylo vedro a ja jsem nehodlala jeste pritapet troubou,
delala jsem mensi, co kdyby to nevyslo, navic jsem nemela obycejnou
hladkou mouku, takze jsem pouzila to, co jsem mela, tady jsou rozdily:
250 ml studena melty (dava se kvuli barve a jsou to taky obiloviny)
300 ml psenicne chlebove mouky
200 ml zitne chlebove mouky
Kynul 12+2, pak jsem pustila pekarnu na program peceni a po 15 minutach
jsem tam chleba kydla. Pekla jsem hodinu. V receptu je pouzit litinovy
hrnec, ale uz to lidi delali v leccems (sklenena varna misa, smaltovany
kastrol, obycejny pekacek...) a chlebik se dari, takze muzete smele
testovat. :))
http://salomino.cesnet.cz/Dobroty/Domaci+pekarna/Chleb+bez+hneteni.jpg
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Salome~~~~~~~~~~~~~
Vec, jejiz podstatu nechapeme, klade odpor. J. H. Fabre
|