Ahoj,
mam tu jeden snadnej a pritom vybornej recept:
Kuskus je tradicni marocke lidove jidlo. Jedna se o testovinu z tvrde
psenice pripravenou do formy drobnych zrnicek. Chutna vyborne a priprava
je bleskova!
Misto navrhovane tresky muzete zkusit nejakou luxusnejsi rybu. S lososem
na grilu byl take vytecny.
Suroviny:
Pro dve porce budete potrebovat:
* filety z tresky
* 150ml kuskusu
* 180ml zeleninoveho vyvaru
* jarni cibulka
* tresnova rajcatka
Priprava:
Uvarte zeleninovy vyvar a zalijte jim kuskus, promichejte a priklopte.
Na panvi pripravte tresci filety. Behem jejich pripravy rozctvrtte rajcatka
a pokrajejte jarni cibulku.
Kuskus potrebuje namocit na 5-10min, za tu dobu vsakne veskerou
tekutinu a nabobtna. Pote ho nacechrejte vidlickou, smichejte
s rajcatky a cibulkou a muzete podavat.
Dobrou chut!
Verze cesky a s obrazkem je na mem webu:
http://www.tomasek.cz/recepty/treska-s-kuskusem/index.html
Semik
|