Silvestr a Nový rok 1998/1999 v Klatovech

Takže tady jsem byl já. Celé to zpískal Ozzy za plné, převážně materiální, podpory Oryx. Akce se konala v Klatovech, v domě rodičů Oryx v době, kdy samosebou nebyl nikdo doma. I když to není to nejdůležitější, protože to mělo od rodičů požehnání, takže o všem věděli. Alespoň tedy myslím. Z dalších účastníků vyberu už jen Ivetu a Waladira, protože nikdo jiný tam už nebyl (krom Polinky).

Od kdy tam byli Ozzy a Oryx nevim, ale já jsem přijel ve středu 30.12.1998. Noc předtím jsem byl ještě v Plzni. Či spíše v Tlučné.

Vyrazil jsem totiž stopem už v úterý a snažil se stále dovolat do Klatov. Tam mi to ale zvedal pořád jenom fax, tak jsem nevěděl, jestli tam budu očekáván. Samozřejmě bych nebyl, kdybych dorazil, což jsem se dozvěděl hned týž večer. Tak jsem z Plzně zavolal Haničce do Tlučné, že jí přijede návštěva a že se asi zdrží do dalšího dne. Měla zjevně radost a říkala, že na to musí připravit rodiče. To bylo hezké, protože když jsem dorazil, rodiče nikde. Říkal jsem si, hezky je připravila, kam je asi uklidila :-). Za ten krátký čas jsme toho stihli celkem dost. Škoda jen, že byla Hanička nemocná, protože malý výlet ven by byl lepší, než sezení u počítače a televize. Probrali jsme její úkol na nějaký divný ekonomický předmět do školy, skoukli nějaké ty televizní pořady, zjistili, že bude muset přeinstalovat Woknousy na počítači, jinak tu diplomku nedopíše, udělali jsme (společně, Hanička míchala a já ochutnával) pomazánku na jejího silvestra a tak dál a tak dál. Nakonec mi ještě stihla nalakovat nehty na levé ruce svým krásným novým lakem.

Druhý den, krátce po obědě (asi tak v 16:00), jsme jeli do Plzně, kde jsem se od Haničky pro loňský rok definitivně odloučil. Šel jsem stopovat směrem na Klatovy. Zastavil mi jeden človíček až kus za Plzní a za pořádné tmy. V kolik jsem dorazil do těch Klatova a k Oryx, to už nevím, ale vím, že mě zmátli přístavbou, která spojila dva bloky domů v jeden, což na té mapě, podle které jsem našel, kde to vlastně je, nebylo. Nakonec jsme se šťastně shledali a začli si hrát s počítačema. Jak jinak.

Párkrát jsme vyvenčili Polly (fretky jsou mrchy, když chtěj:-) a nakoupili pár blbin na večer. K večeru dorazil zbytek, to jest Iveta a Waladir. Hráli jsme nějaké ty blbinky s kartama, cpali jsme se tyčinkama a bumbali limonádky.

A najednou tu bylo letos (no, teď už vloni :). Troufám si říci, že to mohlo být živější, ale když nás tam bylo tak málo, Oryx marodila, Ozzy měl ze všeho nedobrou náladu ...

V pátek odpoledne, když jsme se dosyta vyspinkali, zbalilo se, uklidilo a hurá zpět do matičky Prahy. Když jsme se u Merkurie rozdělili, šel jsem ještě navštívit Jixipen a vlastně celou pražskou větev. Tam jsem si dal svíčkovou a po dobrém jídle vydatný spánek. To už ale může zmínit někdo jiný ...

Cr. Jávim (C'esta la vie)


Zpátky Fotky z akcí Pískoviště
Upraveno 23.5.2000